Fortuyn

Chiara Di Leva en Blanca Bakker, interview met medewerker Fortuyn, Groter markt 23 te Haarlem
Scheiden jullie al jullie afval?
Nee, alleen karton en glas
Wat doen jullie met plastic flessen en wijnflessen/ glazen flessen?
Achter het restaurant hebben we glasbakken staan, daar gaan de glazen flessen in. Plastic flessen gooien we weg.
Jullie leveren geen flessen in voor statiegeld?
Nee, we gooien het meteen weg.
Wanneer wordt voedsel weggegooid? Als dat volgens de verpakking over de datum is?
We hebben het eigenlijk zo druk elke dag dat we bijna niks weg hoeven te gooien. Het voedsel gaat elke dag op. We bestellen dan ook elke dag weer bij. Als we bijvoorbeeld een doos citroenen hebben besteld en er zit een beschimmelde tussen, dan gooien we dat natuurlijk meteen weg maar eigenlijk verder niet.
Wat gebeurt er met vetafval en frituurvet?
Vleesvet gooien we eigenlijk meteen in de prullenbak. Voor frituurvet hebben we achter het restaurant grote tonnen staan om daar het frituurvet in te doen.